manopkleed klein
Herinnerings- of Jubileumaccessoires (o.a. -quilts)
De laatste tijd ben ik door verschillende mensen benaderd met de vraag of ik  werkstukken voor nabestaanden zou willen maken als steun bij de rouwverwerking. Als ik iemand een beetje kan helpen bij de rouwverwerking door iets dierbaars als herinneringsaccessoire te maken doe ik dat graag. Mijn collectie biedt al een aantal ideëen die in aangepaste vorm geschikt  kunnen  zijn. Uiteraard worden dan het ontwerp en de uitvoering aan de individuele wensen aangepast. Dat is geen enkel probleem. Daarnaast kan ik door mijn achtergrond (ik beheers nagenoeg alle handwerktechnieken en gebruik een grote variatie aan stoffen, materialen en accessoires) ook compleet nieuwe handwerken ontwerpen en maken. Ik ontwerp, teken en maak al mijn handwerken zelf en kan zodoende met maatwerk op iedere vraag inspelen. Mogelijkheden zijn ondermeer vermeld onder de kopjes Knuffels en Quilts.    
!

Jubileum Quilt 50 jaar Huwelijk

!

Deze Jubilieum Quilt is gemaakt naar aanleiding van het 50jarig huwelijk van mijn ouders. Iedereen van de directe familie heeft een quiltblok ontworpen en deze zijn verwerkt in deze quilt.
Een mooie blijvende herinnering, die iedereen aan zal spreken. 
Deze opzet is voor een variëteit aan thema's en gelegenheden bruikbaar.
Prijs-opgave op aanvraag, afhankelijk ondermeer van ontwerp, grootte, materialen en bewerking. 

Family Quilt

!

Grote quilt van 88 bij 135 cm. Deze opzet voor een quilt leent zich bij uitstek voor een herrineringsquilt.
Dit is een suggestie  van wat eventueel mogelijk is. Op deze quilt zijn enkele applicaties verwerkt en zijn met borduursteken de bomen en de letters aangegeven. Applicaties, tekst en bomen en andere accessoires zijn uiteraard in overleg te bepalen. Vele varianten mogelijk.
Prijs-opgave op aanvraag, afhankelijk ondermeer van ontwerp, grootte, materialen en bewerking.


Ten overvloede: Dit voorbeeld is niet meer dan een ruwe schets van een mogelijke  opzet. De uiteindelijke quilts worden door mij (uiteraard in overleg), uitsluitend gebaseerd op eigen ideëen m.b.t. ontwerp, materialen , applicaties e.d., gemaakt.    

Kerstquiltje

!
Kerstquiltje

Voorbeeld van een mogelijkheid voor een mini quiltje van ca 35 bij 50 cm. De figuren bestaan uit applicaties gevuld met wol en de teksten zijn geborduurd. Het quiltje is verder versierd met speelse knopen. Deze quilt is zeer decoratief en kan voor elk thema of seizoen aangepast worden.

Prijs-opgave op aanvraag, afhankelijk ondermeer van ontwerp, grootte, materialen en bewerking.  

Ten overvloede: Dit voorbeeld is niet meer dan een ruwe schets van een mogelijke opzet. De uiteindelijke quilts worden door mij (uiteraard in overleg), uitsluitend gebaseerd op eigen ideëen m.b.t. ontwerp, materialen, applicaties e.d., gemaakt.

Met dit spefieke quiltje heb ik een tweede prijs in een quiltwedstrijd gewonnen.

 

Suggesties voor Herinneringsaccessoires

!

Onderstaand geef ik een eerste overzicht van mogelijke handwerkstukken die als herinneringsaccessoires kunnen dienen. Binnen afzienbare tijd hoop ik deze in schetsvorm uit te werken en te publiceren op mijn site.
Denk daarbij aan tas met vakjes(eventueel gequilt) gemaakt van kleding met daarin de mogelijkheid om dierbare spulletjes op te bergen. De tas kan vrijwel in iedere vorm; bijvoorbeeld een envelope- of kalendermodel.
Een knuffel gemaakt van favoriete kleding of stoffen of een knuffel gekleed in stoffen van een dierbare.
Een kring van viltenfiguren die elkaar rondom een herinnering aan iemand de hand reiken, bijv. rondom een gravure op een glas met kaarsje. Om een indruk te krijgen van het idee: zie de opzet van de kabouterkringetje bij Kerst.
Een thema-quilt volgens de opzet van een herinneringsquilt maar dan met speciefieke thema's, onderwerpen of objecten die typerend voor iemand zijn of waren.
Boekenklemmetjes volgens het ontwerp van een favoriet item of hobby van iemand, zodat het altijd bij je is als je een boek of iets dergelijks leest. Zie Algemeen: Cadeaus en "Give aways" 
Je kan een vaantje met de naam erop geborduurd door een engeltje laten vasthouden. Zie engeltjes bij Kerst.