Bed Olifant
Welkom op de site van het Handwerkhoekje

Het "internethoekje"  voor exclusieve handgemaakte cadeau's

 

Het handwerkhoekje, is letterlijk een hoekje van de tafel waar ik aan handwerk. Wie ik ben? Mijn naam is Ariët Roos, ben sinds 1988 getrouwd en moeder van vier zonen.
Zolang als ik mij herinneren kan, ben ik altijd aan het handwerken geweest. Mijn oma's waren mijn grote geluk. De ene was altijd aan het breien, de andere  was of aan het borduren, of aan het haken of achter de naaimachine haar eigen kleding aan het maken. Ook voor mij heeft ze veel gemaakt. En wat dacht je van het maken van de poppenkleren? Laatst kwam ik nog een poppenjurkje tegen dat ik op de kleuterschool (!) had gemaakt. Zag er niet uit natuurlijk, maar toch, zolang ben ik dus al bezig.

Later heb ik al dat plezier en goede raad omgezet in een vakopleiding Modevakschool. Na mijn Havo, ben ik de technische School voor Mode en Kleding gaan doen.  Eerst 2 jaar patroontekenen. Daarna in 4 jaar eerst mijn gezel A en B behaald en als laatste mijn Meestertitel in het herenmaatkledingvak. Ooit wil ik nog wel het "zwartwerk", dat wil zeggen, jacqetten, leren maken.   

De afgelopen 10 jaar ben ik vooral bezig geweest met het maken van allerlei handwerkstukken, die te koop zijn in de winkel van Tesselschade Arbeid Adelt in Den Haag. Deze varieren van knuffels voor baby's en kinderen, geborduurde handdoeken, babydoeken, slabben voorzien van borduursels, tot geborduurde Sinterklaaszakken en dergelijke. Daarnaast maak ik, de laatste jaren, in eigen beheer, veel figuren onder andere voor de verschillende seizoentafels en thema's.

Sinds een jaar geef ik ook cursussen op allerlei handwerkgebied in de winkel op het Noordeinde 92  te Den Haag. Onder het kopje  "Cursussen Handwerktechnieken" kan je alle informatie daarover vinden.

Op mijn site vind je  foto's met  beschrijvingen van de verschillende werkstukken die ik maak. De getoonde werkstukken zijn een selectie van wat ik allemaal maak. Ik combineer niet alleen verschillende stoffen maar ook diverse handwerktechnieken.  Alles is volledig met de handgemaakt en van natuurlijke materialen. Omdat ik nagenoeg alle handwerktechnieken beheers, kan ik in overleg eigenlijk alles maken wat je bedenken kunt. Wil je meer weten? Ga dan naar info@hethandwerkhoekje.nl en stel je vraag!  Tijdens de schoolvakanties ben ik niet altijd in de gelegenheid om mijn emails te lezen. Eventuele vragen en bestellingen zullen dan later beantwoord worden en verwerkt.

 

 

Schroom niet, email gerust, graag geef ik uitleg over wat ik doe!

Dus veel kijkplezier, op mijn site!
Ariët Roos